Haaksbergen

Advocaat wil taakstraf en beroepsverbod monstertruckchauffeur Mario Doornink

Rechtszaak over monstertruckdrama in Haaksbergen
Rechtszaak over monstertruckdrama in Haaksbergen © RTV Oost
"Ik snap dat slachtoffers denken, hij heeft ons leed bezorgd, dan moet hij ook lijden. Maar gelukkig leven we niet in een maatschappij waarin oog om oog, tand om tand geldt." Met die woorden heeft advocaat Oude Breuil gepleit voor een taakstraf voor monstertruckchauffeur Mario Doornink.
De advocaat is het eens met het Openbaar Ministerie dat zijn cliënt een beroepsverbod moet krijgen.

'Wel degelijk geremd'

De raadsman is het niet eens met het Openbaar Ministerie dat Mario Doornink helemaal niet zou hebben geremd.
Volgens Oude Breuil heeft de chauffeur wel degelijk maximaal geremd en was de haperende achterwielbesturing de oorzaak van het ongeluk: "Toen hij zich realiseerde dat de achterwielen niet meedraaiden, was het al te laat en zat hij in het publiek".

'Achterwielbesturing haperde'

De advocaat stelt dat als de achterwielbesturing had gewerkt, het drama niet zou zijn gebeurd. 'Matig onderhoud' was volgens hem niet de oorzaak. Door het motorgeweld kan een onderdeel van de monstertruck tijdens de show zijn los getrild.
Je mag van de chauffeur en zijn team niet verlangen dat ze alle 10.000 bouten en moeren steeds vastzetten, zei advocaat Oude Breuil. Uit opnamen zou blijken dat de achterwielbesturing tijdens het zogenoemde opwarmrondje nog wel werkte. 
Volgens de advocaat staat het leven van Mario Doornink stil sinds 28 september 2014, de dag van het monstertruckdrama in Haaksbergen. Hij durfde na het ongeluk niet uit te stappen. Hij was bang om te worden gelyncht.

'Doornink ook slachtoffer van deze zaak'

Toen de chauffeur uitstapte zag hij de 5-jarige Tim Hadders voor zijn ogen sterven. Advocaat Oude Breuil zei dat hij zijn cliënt daarmee niet als zielig wil afschilderen, maar dat hij wil aangeven dat ook Mario Doornink slachtoffer is van deze zaak.
De advocaat wil daarom een werkstraf in combinatie met elektronisch toezicht in plaats van een gevangenisstraf. Hij verwacht dat Doornink snel alles kwijt zal zijn vanwege de claims die er liggen en het feit dat hij niet verzekerd. Niemand wilde de monstertruck verzekeren.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.