nieuws

Advocaat Sterevenementen Haaksbergen: OM slaat plank mis met vervolgen stichting

Rechtszaak over monstertruckdrama in Haaksbergen
Rechtszaak over monstertruckdrama in Haaksbergen © RTV Oost
De stichting Sterevenementen Haaksbergen kan niet strafrechtelijk worden vervolgd voor haar rol in het monstertruckdrama. Dat zegt de advocaat van de organisator van het evenement met de monstertruck, advocaat Frank van Ardenne.
Hij vraagt de rechtbank om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren in de vervolging van de stichting. Lukt dat niet, dan wil de advocaat een vrijspraak.
Tegen de stichting is vandaag een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro geëist door justitie. Volgens de advocaat heeft de bestuursrechter al geoordeeld over de organisatie.

Stichting hield zich aan vergunning

Die rechter zei volgens Van Ardenne eerder dat de gemeente Haaksbergen volledig verantwoordelijk was voor de vergunning voor het evenement en dat de stichting niet anders kon handelen dan ze heeft gedaan.
De stichting heeft zich volgens de verdediging aan de bepalingen in de vergunning gehouden. 
Hij vindt dat het OM de plank mis slaat met de dagvaarding van Sterevenementen Haaksbergen. De gemeente Haaksbergen had volgens de advocaat in de beklaagdenbank moeten zitten.

Gemeente strafrechtelijk vervolgen

Volgens Van Ardenne klopt het niet dat de gemeente niet zou zijn te vervolgen door een uitspraak van de Hoge Raad. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens maakt het mogelijk om een overheid strafrechtelijk te vervolgen.
Advocaat Van Ardenne concludeert dat de stichting niets te verwijten valt. Alleen de chauffeur en de gemeente Haaksbergen kan wat verweten worden. De stichting kreeg van een medewerker van Van Doornink te horen dat het terrein groot genoeg was voor de stunt en kon onmogelijk rekening houden met de ongelukkige samenloop van omstandigheden. 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.