Erben Wennemars

Dalfsen treurt om einde handbaltijdperk van Sercodak Dalfsen

Het nieuws dat Sercodak Dalfsen volgend jaar niet meer in de eredivisie zal handballen, is hard aangekomen in Dalfsen. Bij de fans sloeg het nieuws in als een bom en ook voor bijvoorbeeld Erben Wennemars kwam het nieuws als een onaangename verrassing.
Fred-Anton Snijder, bij iedere wedstrijd aanwezig als trommelaar, hing vanochtend vroeg al de vlag van Sercodak Dalfsen uit. "Dat is een steunbetuiging aan het team, de staf en alle andere betrokkenen."

'Klap in het gezicht'

Fred kreeg gisteravond een berichtje van de manager van Sercodak Dalfsen, René Cloo. "Ze wilden niet dat de fans het in de media zouden moeten lezen. Het nieuws was echt een klap in het gezicht. Ik vind het echt heel jammer voor het team en voor alle supporters, het is een enorme aderlating voor Dalfsen."

Ongeloof en tranen bij speelsters

Bij hotel De Haersolte, de verblijfplaats van elf speelsters, werd tot in de late uurtjes nagepraat over het besluit dat de speelsters 's avonds te horen kregen. "De tranen vloeiden eigenlijk bij iedereen over de wangen', zegt speelster Jill Kooij. "Het is ongelooflijk dat het gaat stoppen. Het heeft grote gevolgen voor ons allemaal. Veel speelsters zijn uit het hele land deze kant op gekomen, om vanuit hier de handbaltop te bereiken. Dat stopt nu."
Bij het hotel was ook manager René Cloo aanwezig. "Het besluit is weloverwogen genomen, er is voor ons geen andere weg. Maar ik ben verrast over de reacties die op gang zijn gekomen vandaag. Er komt veel op gang, we moeten even rustig alles op een rijtje gaan zetten nu." 

Schouders eronder

In de woorden van Cloo klinkt nog een sprankje hoop, en dat geldt ook voor Erben Wennemars. "Ik ben een echte sportliefhebber en vond het altijd mooi dat we dit in Dalfsen hebben. Ik snap dan ook niet goed dat het nu zomaar omvalt. Ik denk: schouders eronder en met z'n allen proberen nog iets te doen. Want als het weg is, is het weg, en dat zou zonde zijn." 
Eigenaar van sponsor Sercodak Patrick Grobbée vertelt dat hij erg baalt van het besluit. "Maar er is goed over nagedacht. Het is niet even zomaar een gat in de begroting, het gaat om een groot bedrag. Als we dat hadden kunnen aanvullen, hadden we dat meteen gedaan." Sercodak heeft nog een doorlopende verbintenis in Dalfsen, de komende dagen wordt overlegd hoe dat nu verder moet.
De training die Sercodak Dalfsen vanmiddag zou afwerken, is afgelast.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.