Leerlingen middelbare school Het Noordik in Vriezenveen gehuldigd

Burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand heeft vanmiddag vier leerlingen gehuldigd van middelbare school Het Noordik in Vriezenveen. De leerlingen werden afgelopen donderdag Nederlands Kampioen op de Scholenploegenachtervolging in Den Haag.

Burgemeester Visser en directeur van Het Noordik, Karel van Groothees, hielden een korte toespraak.

Trotse burgemeester

De burgemeester sprak zijn blijdschap uit over de behaalde prestaties. "Ik ben trots op deze leerlingen. Ze schaatsen op hoog niveau en moeten hier hard voor trainen. Deze meiden nemen het sporten erg serieus. Als ze dan zo'n prestatie leveren, is een presentje op zijn plaats."

De leerlingen ontvingen een fotolijstje met daarop 'Wij halen goud op het Noordik'. Isabelle Diniz, één van de kampioenen, vindt de huldiging een bijzondere ervaring. "Ik had echt niet verwacht dat we kampioen zouden worden. Ik ben vorig jaar ook kampioen geworden, dus dit lijstje komt naast het andere lijstje te hangen."

Onverwachte deelname

De schaatsers hadden niet verwacht naar de finale in Den Haag te mogen. "We hebben heel wat uurtjes getraind. Helaas waren we na de voorrondes niet gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap. Door een 'wildcard' mochten we alsnog meedoen aan de finale. Onverwachts werden we ook nog kampioen, dat is een prachtige prestatie."

Pol is in zijn trainersjaren vier keer kampioen geworden. "Uiteraard gaan we volgend jaar weer proberen om kampioen te worden, maar je weet nooit tegen welke ploegen we het volgend jaar moeten opnemen. Elk jaar is weer anders. Kampioen worden went nooit."

Het Noordik werd ook vertegenwoordigd door andere teams op het Nederlands Kampioenschap. Zij werden vanmiddag ook in het zonnetje gezet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vriezenveen Het Noordik Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren