Emmen

Man uit Emmen vijftien maanden de cel in voor oplichting in Twente

Oplichter moet vijftien maanden de cel in
Oplichter moet vijftien maanden de cel in
Een 46-jarige man uit Emmen moet voor oplichtingspraktijken in Enschede en omgeving vijftien maanden de cel in. Tegen de man was twee jaar geëist. Daarnaast moet de man zijn slachtoffers in totaal zo'n 134.000 euro terugbetalen.
De man, zelfstandige financieel adviseur, werd in juli nog door de rechtbank in Assen veroordeeld tot drie jaar cel voor grootschalige oplichting in Drenthe en Groningen. Daarnaast kreeg de man een beroepsverbod opgelegd. Terwijl de man zich in Assen moest verantwoorden, ging hij opnieuw over de schreef in Enschede en Almelo, waar hij verzekeringsmaatschappijen oplichtte.

Fictieve bedrijven

De man startte met een 51-jarige medeverdachte uit Enschede fictieve bedrijven op, of maakte hij gebruik van een bestaand bedrijf, dat fungeerde als een lege BV. Bij verzekeringsmaatschappijen werden verzuimpolissen afgesloten en fictieve werknemers ziek gemeld.
De zogenaamde werknemers waren katvangers. Vijf werden betaald om tijdens een bezoek aan de verzekeringsarts voor zieke werknemer te spelen. Nadien keerden de bedrijven uit. Deze handlangers van de Emmenaar moeten later voor de rechter verschijnen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.