Koningsdag Zwolle

Binnenstadondernemers in Zwolle stellen tijdens informatieavond vragen over maatregelen Koningsdag

Wat betekent Koningsdag voor mijn zaak en waar kan ik parkeren tijdens het bezoek van de koning op 27 april? Ondernemers in de binnenstad van Zwolle konden vanavond hun prangende vragen over Koningsdag afvuren op medewerkers van de gemeente. Zo'n dertig ondernemers kwamen naar de speciale inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.
De winkels langs de looproute van de koninklijke familie moeten tijdens het bezoek gesloten blijven. Pas na 13:00 uur mogen ze weer open. Maar voor ondernemers buiten die route geldt die beperking niet. Na vragen van ondernemers kwam het advies van de gemeente om ook dicht te blijven, maar de keuze is aan de ondernemer zelf.

Waar mag ik parkeren?

Daarnaast zal de binnenstad van Zwolle op Koningsdag autovrij worden gemaakt. Parkeren langs de looproute is verboden. Dit verbod gaat al in vanaf 26 april 20:00 uur. Ook vergunninghouders moeten hun auto's ergens anders parkeren. De vraag van veel ondernemers was: waar mag het dan wel?
De inloopbijeenkomst van vanavond was gericht op binnenstadondernemers die hun horecazaak of winkel niet direct aan de route hebben die de koninklijke familie aflegt op 27 april. Gisteren was een speciale inloopavond voor inwoners en ondernemers langs de route.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.