Almelo

Kritische raad Almelo stemt in met betalingsregeling Recon

Raad Almelo akkoord met betalingsregeling Recon
Raad Almelo akkoord met betalingsregeling Recon
Het terugbetalen van een gemeentelijke lening van 272.000 euro door textielgroothandel Recon is door Almelo niet goed in de gaten gehouden en het dossier blijkt 'een rommeltje'. Dat gevoel overheerst in de gemeenteraad, die vanavond wel akkoord ging met het voorstel van het college een betalingsregeling voor 81.000 euro te treffen met Recon.
Het college had zich er een jaar geleden al erbij neergelegd dat de lening helemaal niet terugbetaald zou worden. Op aandringen van de raad is toch nog geprobeerd het bedrag terug te vorderen.
Door misverstanden, slechte boekhouding en een onvolledig dossier is terugvorderen van het gehele bedrag niet mogelijk. Dat blijkt uit juridisch onderzoek, dat ook nog eens 27.000 euro heeft gekost.

Lening van bijna drie ton zonder contract

In 1999 werd 272.000 euro geleend aan het bedrijf Recon, waarmee er banen zouden komen voor vijfentwintig mensen. Het contract en de voorwaarden waarop de lening is verstrekt is zoek. Correspondentie en controle op de uitvoering is er niet of nauwelijks geweest. Het dossier is zeer onvolledig blijkt uit onderzoek.
Het gesubsidieerde project is nauwelijks van de grond gekomen en slechts 14 mensen vonden een baan. De stimuleringssubsidie zou na een termijn van 10 jaar terugbetaald moeten worden. Uiteindelijk is uit onderhandelingen met het bedrijf gekomen dat 81.000 euro terugbetaald wordt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.