Deventer

Anneke uit Deventer in internationale finale van 'Barista Challenge'

Anneke maakt koffie voor de jury
Anneke maakt koffie voor de jury © Anneke Peters/Facebook
Witte chocolade, twee shots espresso en wat gember. Dat is het recept wat Anneke Peters uit Deventer tot de finale heeft geschopt van de 'Barista Challenge' aanstaande zondag in Amsterdam.
De finale bestaat uit vijf finalisten: een Belg, een Hongaar en drie Nederlanders. Anneke, werkzaam bij Bagels & Beans, doet voornamelijk mee om de ervaring. "Het is gewoon leuk om je eigen koffie te presenteren aan een professionele jury. Ook kan ik experimenteren en kijken wat 'gewone' koffiedrinkers ervan vinden." 

Een finale waardig recept

"De combinatie van koffie met donkere chocolade is al snel gemaakt. Ik wou wat anders doen, daarom koos ik voor witte chocola. Witte chocola met koffie is dan wel te weinig, er moest nog een ander element aan toegevoegd worden. Chili was te heftig. De keuze viel na wat experimenteren al snel op gember." 
In de finale gaat het om het totaalplaatje. De finalist moet in vijf minuten twee kopjes koffie zetten en tegelijkertijd het concept presenteren. Je vertelt hoe je bij het recept bent gekomen en waarom je gebruik maakt van bepaalde ingrediënten. Anneke geeft aan alleen een beetje last te hebben 'van gezonde spanning'. 

Goedkeuring van hogere macht

Of Bagels & Beans het recept van Anneke op de kaart gaat zetten is nog maar de vraag. "Bij onze vestiging hebben we het mensen laten proeven en die waren allemaal enthousiast. We willen het er graag opzetten, maar die keuze is niet aan ons omdat we een franchise zijn." Er is namelijk eerst goedkeuring van het hoofdkantoor nodig.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.