Schaderegeling

Politiek Overijssel wil goede regeling voor schade voordat bodemproject begint

Een meerderheid van de Statenfracties in Overijssel pleit voor een goede schaderegeling bij risicovolle bodemprojecten. Die regeling moet al voor de sanering worden gemaakt met de bedrijven die het werk gaan doen.
Zo had een goede schaderegeling helderheid kunnen geven bij de aardgasbevingen in Groningen. Daar ontstaan scheuren in huizen. Voor de bewoners is het onzeker waar ze die schade kunnen verhalen. 

Afhandeling bodemvervolgschade ingewikkeld

Maar dat geldt ook voor de afhandeling van schadeclaims in Overijssel. Zo ontstaan nu scheuren in huizen door de opslag van vervuild afvalwater in Twente en de sanering van het sterk vervuilde Olasfa-terrein in Olst.
Bewoners hadden daar volgens de provinciale politiek baat gehad bij een heldere schaderegeling die vooraf met betrokken partijen was opgesteld. Nu wordt de vergoeding van de schade pas achteraf besproken en dat maakt de zaak voor iedereen ingewikkeld.

Brede steun

Volgens Statenlid Sybren Stelpstra van de ChristenUnie Overijssel is het zaak om lering te trekken uit de Overijsselse bodemprojecten. Hij pleit voor afspraken om het risico af te dekken, voordat met de projecten wordt begonnen.
Zijn initiatief kon vandaag rekenen op een brede steun in de provinciale Statencommissie Milieu en Energie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.