Zwolle

Bewoners Zwolse Aa-landen starten petitie tegen plaatsing zendmast

Een dergelijke zendmast willen de flatbewoners niet
Een dergelijke zendmast willen de flatbewoners niet
Bewoners van een flat in de Zwolse wijk Aa-landen zijn een handtekeningenactie begonnen om te zorgen dat er geen zendmast op hun dak wordt geplaatst.
De bewoners voelen zich er niet prettig bij en sommige bewoners denken dat de straling van de antennes tot gezondheidsklachten kan leiden, meldt De Stentor. Ook vinden ze dat een actiecomité genaamd 'Comité Opgepast Zendmast contact met hen had moeten opnemen voordat het comité zelfstandig een petitie startte.

Meerdere pogingen

"Wij hebben als bewoners van de Dollard in het verleden meerdere pogingen gedaan en acties ondernomen om deze masten van de daken te krijgen", zegt bewoner van de flat Annet Leijten. "Het Comité Opgepast Zendmast heeft geheel buiten ons om zonder enig overleg een petitie in het leven geroepen om de UMTS-masten niet te verwijderen en de anderen weer te herplaatsen", zegt ze.

Nieuwe locatie

De gemeente is al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor de antennemast die nu nog op een flat van woningstichting SWZ staat. Het vinden van de juiste locatie is lastig, omdat er weinig inwoners van de wijk zijn die een zendmast in de buurt willen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.