Hornbach

Wethouder De Heer blij met beslissing Raad van State over bestemmingsplan Hornbach in Zwolle

"Ik had er wel een beetje op gehoopt en met de uitspraak van de Raad van State weten we het zeker. Dat is goed om te horen”, reageert wethouder René de Heer van de gemeente Zwolle op de uitspraak van de Raad van State over de komst van een Hornbach in Zwolle.
Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er in Zwolle genoeg ruimte is voor een nieuwe bouwmarkt.  “Wij zijn een gemeente die groeit", legt De Heer uit. "We zien de afgelopen periode ook een enorme ontwikkeling in de woningmarkt. Daardoor zie je ook in zijn algemeenheid dat het verkooppercentage bij de bouwmarkten weer toeneemt. Meubelzaken en bouwmarkten doen het goed."

Hornbach bepaalt

Het voormalige Shell-terrein bij de kruising van de Blaloweg en Katwolderweg op het bedrijventerrein Voorst is nu nog leeg. Hornbach bepaalt zelf wanneer dat verandert: “Niets houdt de bouw nog tegen. De vergunning is afgegeven. Het is nu aan Hornbach wanneer er tot bouw wordt overgegaan."
De Praxis en Hornbach wilden voorlopig nog niet reageren op de uitspraak van de Raad van State.

Hornbach groeit flink in Nederland

Bouwmarktketen Hornbach groeit de laatste jaren flink. De Duitse keten opent ook bouwmarkten in Amsterdam en Den Haag en dat leidde tot driehonderd banen. In totaal heeft Hornbach twaalf vestigingen in Nederland en met Zwolle erbij worden dat er dus dertien.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.