Saxion Hogeschool

Saxion-studenten Enschede repeteren hele nacht voor toneelstuk voor kinderen van asielzoekers

Het gebouw van Saxion Hogeschool aan de Tromplaan in Enschede blijft de hele nacht open. Zo'n vijftig studenten repeteren voor een toneelstuk, dat morgenochtend wordt opgevoerd voor kinderen van asielzoekers.
Studenten van de school houden een grote actie om geld in te zamelen, dat wordt gebruikt voor materialen voor kinderen van asielzoekers in Hengelo. Naast het repeteren voor het toneelstuk zijn er vanavond allemaal lezingen en workshops over vluchtelingen. Vanmiddag was er een soort fancy fair, ook allemaal voor het goede doel.

Hulpverlener geweest op Lesbos

De 21-jarige Steffy Rouwenhorst is één van de organisatoren van de toneelmarathon. Zij heeft samen met enkele andere studenten en docenten ervaring als hulpverlener voor vluchtelingen opgedaan op het Griekse eiland Lesbos. "Onze hoofdtaak was om met de vluchtelingen in gesprek te gaan en ze eten te geven."

Kinderen zelf de helden van het verhaal

Eenmaal terug in Twente voelde de studente zich nutteloos en dus was een vervolg op de eerste actie die vorig jaar werd gehouden een logisch gevolg. Docent drama Maarten Bootsma heeft het verhaal bedacht. Het is een sprookje geworden, waarbij de kinderen zelf de helden va het verhaal worden.
De spullen voor de fancy fair van vanmiddag zijn allemaal ter beschikking gesteld. Zo waren er cupcakes en donuts te koop, kon men zich laten masseren, was er een kapster of was een portrettekenaar aanwezig om karikaturen te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.