TSN Thuiszorg

Medewerkster TSN: ‘Niet serieus genomen door directie’

“Wij zijn gewoon niet serieus genomen door de directie. Hoe zij gehandeld heeft naar personeel en cliënten, is gewoon niet netjes”, zegt Mylène Gerritsen (30) uit Markelo, medewerkster van de woensdagochtend failliet verklaarde thuiszorgorganisatie TSN uit Almelo.
De teleurstelling is enkele uren na het bericht over het faillissement enorm groot onder de medewerkers en cliënten van de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland.
Hoewel iedereen het faillissement aan zag komen, kwam de klap woensdag hard aan. "We kregen afgelopen week nog een brief dat het nog lang niet zeker was."
Openlijke twijfel over arbeidsvoorwaarden
Gerritsen twijfelt, net als een aantal andere medewerkers, ook openlijk over de werk- en handelswijze van de thuiszorgorganisatie van de afgelopen jaren.
TSN zou het volgens de medewerkers 'niet zo nauw hebben genomen met de arbeidsvoorwaarden'. "Ik vraag mij bijvoorbeeld af of ik de afgelopen jaren wel naar de norm betaald ben."

Nieuw werk

TSN was met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. De medewerkers worden na het faillissement nog maximaal zes weken doorbetaald door het UWV. Mylène Gerritsen heeft, dankzij actief zoekwerk, al weer ander werk gevonden via BiOns.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.