onderzoek

Vervolgonderzoek LangGezond Twenterand gestart

Dokter / arts
Dokter / arts
Zo'n 140 ouderen in Twenterand hebben een oproep gekregen mee te doen aan het vervolgonderzoek LangGezond in Twenterand. In het eerste deel van het onderzoek vulden vorig najaar 1500 inwoners tussen de 65 en 75 jaar een vragenlijst in over hun gezondheid.Â
Het vervolgonderzoek moet een beter beeld geven van de gezondheid van de deelnemer. Het vervolgonderzoek bestaat uit een aantal kleine testen op het gebied van de thema’s bewegen, geheugen en voeding. Na afloop ontvangt de deelnemer direct de uitslag.
"Als mensen vervolgens zelf aan de slag willen met hun gezondheid dan helpen we ze daarbij", zegt wethouder Binnenmars.  "We wijzen ze op alle mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente en ze krijgen een ondersteuningsprogramma via internet aangeboden."

Huisartsen

Zes huisartsen in Vriezenveen en Vroomshoop doen mee aan LangGezond Twenterand. Ze werken samen met de gemeente en Stichting ZorgSaam Twenterand. In de toekomst wordt het aantal deelnemende huisartsen mogelijk uitgebreid als LangGezond Twenterand succesvol blijkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.