comazuipers

Wat kan er volgens u gedaan worden aan het comazuip-probleem?

Reacties op comazuip-probleem
Reacties op comazuip-probleem
In Overijssel zijn vorig jaar ruim honderd jongeren opgenomen als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Op onze Facebookpagina vroegen wij u wat uw oplossing zou zijn om het aantal comazuipers omlaag te halen.
Er kwamen veel voorstellen binnen om het probleem op te lossen. Hieronder een overzicht van de reacties. 

"Stukje verantwoordelijkheid"

"Het is een kwestie van opvoeden. Je draagt naar mijn mening als ouder een stukje verantwoordelijkheid over je kinderen", schrijft Hennie Heerkes op onze Facebookpagina.
Mandy Van de Esschert vindt dat er maar één oplossing is: "Er is maar één oplossing en dat is dat de comazuipers gewoon zelf alle kosten gaan betalen. Als ze zoveel kunnen zuipen kunnen ze ook zoveel betalen. Door zulke mensen wordt de zorg voor anderen veel te duur."
"Zelf de onkosten laten betalen"
Marion ten Have is het, net als veel andere Facebookers, eens met Mandy: "De comazuipers of de ouders zelf de onkosten laten betalen. Dit is gelijk een goed voorbeeld voor diegene die dit nog willen doen."
"Gewoon zelf de rekening presenteren", schrijft Franz Ringsma.

Strengere regelgeving werkt niet altijd

Volgens Bianca uit Almelo ligt het vooral aan de regelgeving: "Toch vreemd. Toen vroeger alles gewoon mocht en nergens een leeftijdgrens voor was, waren er veel minder problemen. Omdat de jeugd steeds minder mag ontstaan deze problemen."
Egbert uit Zwolle is het niet eens met Bianca: "De regels worden aangescherpt omdat er meer problemen met alcohol komen, niet andersom. Daarnaast zien mensen steeds vaker de overheid als verantwoordelijke als er iets misgaat, in plaats van het individu."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.