Zorgorganisatie PGVZ uit Kampen neemt huishoudelijk werk TSN en Vérian over

Zorgorganisatie PGVZ krijgt in Zwolle het huishoudelijke werk van TSN en Vérian in de portefeuille. Naast de zorg voor circa 775 cliënten neemt PGVZ de ruim 140 medewerkers van TSN over. De 33 medewerkers van Vérian stappen over naar de zorgaanbieder uit Kampen.

Door de overname verandert er niets voor de cliënten. Ze blijven dezelfde zorg ontvangen van dezelfde zorgmedewerker.

Koppeling

Zorgorganisaties konden zich bij de gemeente Zwolle als zij het werk van TSN over wilde nemen. PGVZ kwam volgens de gemeente met het beste aanbod, vanwege de belofte van baanbehoud en dezelfde arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Ook het in stand houden van de huidige koppeling tussen medewerker en cliënt was van groot belang.

Daarnaast respecteert PGVZ de bestaande zorgplannen. Het aantal zorguren blijft daarmee gelijk. Op korte termijn start de organisatie met individuele kennismakingsgesprekken met de cliënten. Daarbij brengt PGVZ ook de zorgtevredenheid in kaart.

Zonnig
Dankzij de overname ziet de toekomst er weer zonnig uit voor de cliënten en medewerkers van TSN en Vérian in Zwolle. Dinsdag zijn de medewerkers van Vérian geïnformeerd over PGVZ. Zij behouden hun huidige arbeidsovereenkomst. Deze wordt wel aangepast aan de cliënturen. Volgens PGVZ zijn medewerkers opgelucht over het behoud van hun uurloon en salarisverleden.

PGVZ zegt in een verklaring er trots op te zijn in Zwolle op grotere schaal persoonsgebonden vraaggerichte zorg te mogen bieden. De organisatie was geen onbekende in de hoofdstad van Overijssel; al diverse Zwollenaren maken gebruik van de zorgdiensten van PGVZ.

PGVZ levert thuiszorg, ambulante begeleiding en dagbesteding. Daarnaast ondersteunt de organisatie mensen met een beperking via speciale wooninitiatieven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
TSN Vérian Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren