GA Eagles

De Koning wil 'horny' voorhoede bij GA Eagles

GA Eagles-trainer Hans de Koning hoopt dat zijn ploeg vrijdag tegen FC Oss eindelijk weer eens gaat scoren. "In de verdediging en op het middenveld hebben we alles best wel onder controle. Maar de voorste vier moeten wat meedogenlozer worden. Van Gaal zei het zo mooi op zijn Engels: horny, of zo? Nou, laten ze dat dan maar eens doen morgenavond."
In de afgelopen drie wedstrijden viel er slechts één keer wat te juichen voor GA Eagles en dat was saillant genoeg bij een eigen doelpunt van FC Dordrecht. De Koning heeft deze week echter niet al te veel woorden besteed aan het gebrek aan scorend vermogen. "Het moet niet tussen de oren gaan zitten, dan wordt het een trauma."

Opstelling geheim

Mogelijk geeft De Koning tegen FC Oss andere spelers de kans. Hij hield de opstelling donderdag nog geheim, ook voor zijn spelers. "FC Oss is een onberekenbare tegenstander. De ene keer zakken ze met z’n allen in om even later weer hoog druk te zetten en daarbij spelen ze in balbezit met veel positiewisselingen en daar moeten wij wat tegenover zetten. Wat dat precies is hou ik nog even voor mij. Ik heb wel wat in mijn hoofd, waardoor we iets om willen zetten dat ons drie punten moet opleveren, maar dat heb ik bewust nog niet naar buiten gebracht. De spelers weten het ook nog niet want ik wil dat alle spelers scherp zijn op het moment dat ze hier arriveren."

Ziekenboeg

Trainer de Koning heeft nog wel te maken met enkele spelers die niet inzetbaar zijn. Tom Daemen ligt wel goed op schema en zal volgende week weer aansluiten bij de groep. Verdediger Sven Nieuwpoort heeft afgelopen week een uur in het beloftenteam gespeeld maar zit nog niet bij de selectie en Lars Lambooij heeft vandaag voor het eerst weer pijnvrij getraind, maar zijn inzetbaarheid is nog een vraagteken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.