Heino

Passion in Heino groot succes ondanks de regen

Duizenden mensen waren zondagavond in Heino getuige van de eerste Passion in het dorp. 180 muzikanten en zangers beeldden samen de kruisgang van Jezus uit op verschillende locaties in het dorp. Minstens zoveel vrijwilligers zorgden ervoor dat het spektakel vlekkeloos verliep.
Het idee om de Passion in Heino uit te voeren kwam van muziekvereniging Ons Genoegen. De reacties uit het dorp waren zo enthousiast dat een voorzichtig plan al snel uitgroeide tot een mega-project waarbij zo'n beetje het hele dorp betrokken raakte. Een groot aantal muzikanten, koren, zangers, bandjes en orkesten werkten mee. 
The Passion begon net als bij de landelijke versie met het binnendragen van een verlicht kruis het dorp in. Leden van de scouting begeleidden het kruis met fakkels. Daarna werd op straat, in de Hervormde kerk en in de Katholieke kerk in een aantal scenes de lijdensweg van Jezus vertolkt.

Modern jasje

Het bijbelverhaal werd vertaald naar het hedendaagse Heino, waar Jezus optrok met een vaste vriendengroep. Met bekende Nederlandstalige popmuziek, uitgevoerd door koren en solisten werd het verhaal verteld. Zo waren onder meer Alles is Liefde, Laat me nu toch niet alleen, en Mag ik dan bij jou te horen. 
Dat dit concept aanspreekt bleek wel uit het grote aantal bezoekers. Ondanks de regen en de kou waren duizenden mensen naar Heino gekomen om het spektakelstuk van dichtbij mee te maken. Op grote videoschermen was te volgen wat er op de verschillende locaties gebeurde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.