Saxion Hogeschool

Studenten Saxion Enschede bereiden in één nacht toneelstuk voor

Zo'n vijftig studenten en docenten van Saxion Hogeschool in Enschede hebben de hele nacht gerepeteerd voor een toneelstuk, dat vanmorgen wordt opgevoerd voor kinderen van asielzoekers. De studenten hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor materiaal voor de opvang van asielzoekers in Hengelo.
Het toneelstuk is onderdeel van een marathon-project, dat gistermiddag begon. Eerst was er een soort fancy fair in de hal van de hogeschool. Spullen en diensten waren gesponsord en belangstellenden konden zich tegen betaling onder meer laten knippen, masseren of een karikatuur-tekening laten maken. Gisteravond waren er workshops en lezingen over vluchtelingen.

Koningen, elfjes en een driekoppige draak

Vannacht is gewerkt aan het toneelstuk. Niet alleen het stuk zelf werd grondig voorbereid, ook het decor werd gemaakt en een speciaal samengestelde band boog zich over de muziek. Koningen, elfjes en een driekoppige draak moeten ervoor zorgen dat de kinderen van asielzoekers een leuke ochtend hebben.
Volgens Steffy Rouwenhorst, één van de organisatoren van het project, liep het allemaal op rolletjes, hoewel veel mensen wel moe waren. Ze hoopt veel geld bijeen te krijgen. "Vorig jaar hadden we ook een dergelijk project. Dat duurde toen 12 uur, nu hebben we een marathon van 24 uur gedaan. Toen was de opbrengst 7.500 euro. Ik hoop natuurlijk dat we deze keer meer hebben."

Vluchtelingen helpen op Lesbos

Steffy is samen met mede-studenten en docenten een tijdje op het Griekse eiland Lesbos geweest om bootvluchtelingen te helpen. Weer terug in Enschede zijn ze blij dat ze iets kunnen doen voor de vluchtelingen die zijn neergestreken in Twente. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.