FC Twente

FC Twente en PEC Zwolle in categorie 1, Go Ahead wederom bij de gezondste clubs

FC Twente en PEC onder toezicht
FC Twente en PEC onder toezicht © Pro Shots
FC Twente en PEC Zwolle zijn door de KNVB wederom ingedeeld in categorie 1. Daarin zitten clubs die van de voetbalbond moeten werken aan financieel herstel.
In totaal staan tien clubs onder verscherpt financieel toezicht van de voetbalbond. Onder de clubs bevinden zich ook de eredivisionisten ADO Den Haag, De Graafschap, NEC en Roda JC. ADO en De Graafschap behoorden een jaar geleden nog niet tot de groep die onder toezicht staat.

Straffen

Clubs in de categorie 1 moeten een plan van aanpak maken dat er op gericht is binnen drie jaar uit die zorgelijke situatie te komen. Wanneer clubs afspraken schenden kunnen sancties volgen zoals het afnemen van punten en het intrekken van de licentie. Dit gebeurde vorig seizoen onder meer bij FC Twente.

Go Ahead kerngezond

Heracles is ingedeeld in categorie 2. De club uit Almelo zit al tijden in de middenklasse. Go Ahead Eagles is al sinds jaren het beste jongetje van de klas in onze provincie. De Deventer club zit voor de 35ste keer op rij in de groep van gezondste clubs van Nederland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.