Enschede

Politie betrapt scooterdief in Enschede, kok helpt bij aanhouding

Politie betrapt scooterdief in Enschede
Politie betrapt scooterdief in Enschede
Een kok van een horecagelegenheid in Enschede heeft donderdagmiddag geholpen bij de aanhouding van een 41-jarige scooterdief in Enschede. De dief was op heterdaad betrapt door een politieman in burgerkleding.
De agent was rond half twee op zijn fiets onderweg naar het politiebureau in Enschede voor zijn werk, toen hij een verdachte man zag tussen de fietsen bij het Stationsplein. De politieman zag dat het om een 'bekende van de politie' ging.

Achtervolging

De politieman is op een bankje gaan zitten en belde zijn collega's. Op dat moment lukte het de verdachte om een scooter te starten en er vandoor te gaan. De politieman stapte daarop op zijn fiets en zette de achtervolging in.
Op een gegeven moment wist de politieman de scooter vast te grijpen. De scooterdief nam daarop de benen. De politieman is achter hem aangerend en heeft op de Korte Hengelosestraat van een omstander een fiets gevorderd. De verdachte man rende de Walstraat in en is via een steegje de keuken van een horecagelegenheid ingevlucht.

Tegengehouden

De dief had de buitendeur dichtgetrokken. De politieman had inmiddels hulp van zijn collega's en samen lukte het de agenten om de deur weer open te trekken. Toen de man via de voorzijde van het café weg wilde vluchten, hield de kok hem tegen. Agenten konden de man daarop aanhouden.
De man is opgesloten. De eigenaar van de scooter heeft aangifte gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.