Verhalen

Pleidooi voor een liberaal en tolerant christendom

Offringa en Benjamins
Offringa en Benjamins © TV Gelderland
Wie vanuit een christelijke inspiratie leeft, krijgt vaak het stempel orthodox mee. Maar dat je ook op een wat vrijere manier om kunt gaan met de christelijk traditie zonder de essentie geweld aan te doen, bewijst het boek Liberaal christendom van Jan Offringa en Rick Benjamins.
Waar het liberale jodendom publiekelijk op veel sympathie kan rekenen en we vandaag de dag uitzien naar een liberale islam, komt zoiets als liberaal christendom tot op heden nauwelijks in beeld. In dat manco voorziet deze nieuwe uitgave.

christelijke inspiratie

Het boek Liberaal christendom: ervaren, doen, denken laat zien hoe we vandaag de dag van God kunnen spreken, met de Bijbel kunnen omgaan en vanuit christelijke inspiratie kunnen leven. Anders dan vaak gedacht wordt ben je niet óf orthodox óf niks. Dit boek is de presentatie van een liberaal christendom waar binnen én buiten de kerk naar werd uitgekeken.
Zonder opdringerigheid wordt in Liberaal christendom het belang van christelijk geloof uitgesproken. In een ruimdenkende en creatieve omgang met de christelijke traditie komen in dit boek grote vragen aan bod, zoals over het bestaan van waarheid en van God.

Actuele vragen

Ook wordt ingegaan op actuele vragen rond Jezus, de Bijbel en de relatie tussen kerk en wereld. Verder krijgen religieuze speelvelden als liturgie, gebed en ritueel de nodige aandacht. En in hoofdstukken over geweld, vrijheid, liefde, seks, creativiteit en gastvrijheid wordt beschreven hoe een liberale geloofshouding doorwerkt in het alledaagse leven.
Rick Benjamins, Jan Offringa, Wouter Slob, Liberaal christendom, Uitg. Skandalon,
Zondagmorgen 20 maart, na het nieuws van 0800 uur een uitgebreid gesprek met de auteurs in Hoogtij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.