Hakim Ziyech

Marco van Basten over Oranje en Ziyech: hij koos toch met zijn hart?

Hakim Ziyech tijdens de training van Oranje
Hakim Ziyech tijdens de training van Oranje
Marco van Basten ziet niet in waarom de technische staf van het Nederlands elftal meer moeite had moeten doen om Hakim Ziyech voor het Nederlands elftal te behouden. "Waarom?", vroeg de assistent van bondscoach Danny Blind zich vrijdag af. "Hij heeft toch met zijn hart gekozen?"
Van Basten nam het woord op het moment dat Danny Blind vragen aan het beantwoorden was tijdens zijn persconferentie over de selectie voor de komende oefeninterlands met Frankrijk en Engeland. De oud-topspits zat achter in de zaal, maar wilde zich toch met het gesprek bemoeien. Hij werkte in het verleden met Ziyech bij sc Heerenveen.

Blind

Blind was zichtbaar verrast door de opmerking van Van Basten. De bondscoach legde nog eens uit waarom hij niet meer moeite heeft gedaan om Ziyech voor Oranje te laten kiezen. "Hij zat bij de selectie voor de interland van vorig jaar juni tegen Letland, maar viel geblesseerd af. Dan ga ik ervan uit dat je voor Nederland wil voetballen. Die intentie is ook uitgesproken. Vervolgens heb ik hem niet opgeroepen voor de volgende interlands omdat hij op dat moment bij FC Twente niet als 'nummer tien' maar als tweede spits speelde. Toen heeft hij voor Marokko gekozen."

Van Basten

"En dat deed hij toch met zijn hart?'', herhaalde Van Basten nogmaals de uitleg die Ziyech eerder gaf voor zijn keuze voor Marokko. "Dus volgens mij moeten jullie bij hem zijn", verwees hij naar de middenvelder die bijna wekelijks uitblinkt voor FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.