Raalte

Personeel distributiecentra Jumbo dreigt vlak voor Pasen het werk neer te leggen

Supermarkt Jumbo
Supermarkt Jumbo
Het personeel van de distributiecentra van supermarktketen Jumbo dreigt vlak voor Pasen het werk neer te leggen. Vakbondsleden staan unaniem achter eventuele acties, zeggen bestuurders van FNV en CNV.Â
Jumbo wordt bevoorraad vanuit verschillende distributiecentra verspreid over het land, één daarvan zit in Raalte. 

Mislukte cao-onderhandelingen

De vakbonden bereikten deze week een voorlopig akkoord met onderhandelaars van Jumbo over een nieuwe cao. De top van het concern zette daar twee uur later een streep door. 

De bonden willen met de acties afdwingen dat het bedrijf de gemaakte afspraken alsnog nakomt. "We kunnen wel gaan praten, maar dan over de toekomst, want over de komende periode hebben we al een akkoord en die deal moeten ze gewoon nakomen", zegt Henk van der Ploeg van FNV.

Acties voor het Paasweekend

De bonden gaven al aan met hun acties op het voor supermarkten belangrijke paasweekeinde te mikken. "Mensen doen donderdag, vrijdag of zaterdag hun inkopen voor Pasen", zegt Van der Ploeg. "Het ligt dus voor de hand dat we voor die tijd actie ondernemen, tenzij Jumbo over de brug komt."
Volgens Van der Ploeg zullen stakingen al snel tot lege schappen leiden, vooral op de versafdelingen. "Dat heeft heel snel effect, want het gaat om de paasleveringen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.