Pasen

Jong Nederland houdt jaarlijkse eier-actie in Harbrinkhoek

Wie Harbrinkhoek uitrijdt ziet in de verte de borden van Mariaparochie al staan. Omdat de dorpen zo dicht bij elkaar liggen noemen inwoners het ook wel hun 'dubbeldorp'. De vereniging Jong Nederland Harbrinkhoek organiseert in het dubbeldorp wekelijks activiteiten voor jongeren.
Iedere week komen de leden en de leiding van de verenging bij elkaar in hun clubgebouw 'De Blokhut' in Harbrinkhoek. Vanuit hier organiseren ze onder andere speurtochten, gaan ze figuurzagen of maken ze een kampvuur. Een jaarlijkse kamp behoort ook tot de activiteiten. Om dit allemaal te bekostigen houdt de vereniging deze week hun jaarlijkse eier-actie. De leden verkopen doosjes eieren om zo geld in te zamelen voor het organiseren van activiteiten en voor het onderhouden van hun clubgebouw 'de Blokthut'.
Harbrinkhoek-Mariaparochie wordt door de gemeente Tubbergen als één kern beschouwd, hoewel Harbrinkhoek en Mariaparochie beide een eigen postcode en plaatsnaam hebben in het postcodeboek. De dorpen hebben meerdere gezamenlijke verenigingen, zoals de volleybalvereniging, de voetbalvereniging en de carnavalsvereniging.
Benieuwd naar andere video's van Mooi Overijssel, of heb je zelf een mooie video? Ga dan naar onze website of volg ons op Facebook!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.