Vietnam

Wielrenner De Vries en Miss Lipgloss uit Zwolle zetten zich in voor kansarmen

Aanstaande zondag vertrekken onder anderen wielrenner Marijn de Vries en beautyblogger Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, naar Vietnam. Daar gaan ze in tien dagen 300 kilometer fietsen om geld op te halen voor kansarme meisjes in Vietnam. "Een prachtig land om te fietsen." Het project 'Cycle4Girls' is een initiatief van Plan Nederland.Â
Iedereen die aan het project meedoet heeft voorafgaand aan de reis 3000 euro ingezameld. Cynthia Schultz heeft dit bijvoorbeeld gedaan door een evenement te organiseren in samenwerking met rapper Typhoon. Met de opbrengst van Cycle4Girls zorgt Plan ervoor dat kinderen in Vietnam toegang krijgen tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Daarnaast wordt er geld opgehaald om meisjes hulp te bieden op de arbeidsmarkt, waar zij op dit moment achtergesteld en gediscrimineerd worden. 

Training

Ervaring met het fietsen van lange afstanden was geen vereiste om mee te doen aan Cycle4Girls. Marijn de Vries stoomde de groep de afgelopen maanden klaar voor de fietstocht dwars door Vietnam. "Het gaat ze allemaal lukken. Miss Lipgloss is dan wel een echte meisje-meisje, maar stoer is ze wel!" Cynthia: "Ik had nog nooit op een racefiets gezeten en ben niet echt een sportief. Toen ik de vraag kreeg om mee te doen heb ik meteen Marijn gebeld of ze mij kon helpen."

Kansen

"Ik vind het zelf een heel mooi doel, die meisjes hebben nou eenmaal de pech dat ze daar geboren zijn en dat ze daar weinig kansen hebben. Ik vind het erg mooi dat dit project de community gaat helpen met hele simpele dingen die voor hen zo belangrijk zijn, zoals schoon drinkwater, scholen, gezonde voeding en hygiëne. Wat super belangrijk is voor de opbouw daar." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.