FC Twente Vrouwen in laatste minuut naast Ajax in topper, gelijkspel PEC Zwolle

FC Twente Vrouwen heeft in de laatste minuut een punt uit het vuur gesleept bij Ajax. Jill Roord zorgde met een rake vrije trap voor de 1-1 eindstand. Zaterdag werd het in de beker ook 1-1 tussen beide ploegen, maar toen nam Ajax de strafschoppen beter.
In de eerste helft waren er twee goede kansen voor de thuisploeg en één voor FC Twente. Beide ploegen kwamen echter niet tot scoren voor rust. Nadat Van der Gragt net over kopte namens Twente in de tweede helft, was het Ajax dat een kwartier voor het einde op voorsprong kwam. Uitgerekend voormalig Twente-speelster Marlous Pieëte scoorde. Ajax leek de punten in eigen huis te houden, maar in de laatste minuut zorgde Roord dus toch voor een punt voor FC Twente. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen koploper Ajax en nummer twee FC Twente vier punten.

Gelijkspel PEC Zwolle

Later op de avond pakte PEC Zwolle in eigen huis een punt tegen Telstar. Aaike Verschoor bracht Telstar op 0-1, maar door treffers van Tessa Klein Braskamp en Anouk van Vilsteren was het al snel 2-1. Suzanne Admiraal zorgde uiteindelijk voor de 2-2 en dus een punt voor beide ploegen. Dat betekende het vierde punt van het seizoen voor hekkensluiter Zwolle.