Lokaal Dinkelland

Lokaal Dinkelland wil via motie vergunning afvalwaterinjectie NAM torpederen

Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Lokaal Dinkelland wil dinsdag via een motie burgemeester en wethouders de opdracht geven om alles in te zetten om de injecties van afvalwater in de bodem door de NAM tegen te gaan.
De fractie wil dat alle politieke en juridische mogelijkheden worden gebruikt om de verleende vergunning voor de afvalinjecties terug te draaien. Lokaal Dinkelland vindt het lozen van afvalwater een bedreiging voor de leefomgeving en maakt zich zorgen over de veiligheid van toekomstige inwoners.

Vergunning

In 2007 is er een vergunning verleend door het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met de Provincie Overijssel en betrokken gemeenten aan de NAM om afvalwater vanuit Schoonebeek via een oude ondergrondse gasleiding en onder hoge druk te injecteren in de lege gasvelden onder Mander, Tubbergen, Oldenzaal en onder gemeentelijke grond van Dinkelland.

Breed draagvlak

"De actiegroep 'Stop Afvalwater Twente' heeft met ruim 30.000 handtekeningen in de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal, een breed maatschappelijk draagvlak gecreëerd voor het definitief stopzetten van de afvalwaterinjecties", zegt de partij. 
Lokaal Dinkelland verwacht dat de gezamenlijke motie raadsbreed zal worden aangenomen.

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.