PEC Zwolle

PEC Zwolle veel te sterk voor Willem II

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt tegen Willem II. In eigen huis won PEC Zwolle met 4-1.
PEC Zwolle kende een prima start. De ploeg van trainer Ron Jans begon voortvarend en zette vol druk op Willem II. Dat werd na achttien minuten beloond. Dirk Marcellis krulde met links fraai raak, 1-0. Niet veel later werd het ook 2-0 voor de thuisploeg. Queensy Menig verdubbelde de score met een schuiver. PEC Zwolle bleef de bovenliggende partij, maar liep toch schade op voor rust. Erik Falkenburg kopte de 2-1 binnen, waardoor het weer spannend was.
Na rust probeerde Willem II meer druk naar voren te ontwikkelen en werd ook gevaarlijk, maar na een klein uur spelen maakte Lars Veldwijk de marge weer twee. De topscorer van PEC Zwolle tikte de 3-1 binnen. De aanvaller was niet veel later ook dicht bij de 4-1, maar vond ditmaal Lamprou op zijn weg. De thuisploeg kon verder uitlopen, maar liet dat lange tijd na. Veldwijk kreeg nog een goede mogelijkheid en ook invaller Stef Nijland had kunnen scoren, maar stuitte op Lamprou. In de extra tijd zorgde Nijland met een fraaie treffer voor de verdiende 4-1. PEC Zwolle doet door de zege nog volop mee om de play-offs.
4-1
PEC Zwolle
Willem II
1-0 Marcellis (18)
2-0 Menig (23)
2-1 Falkenburg (37)
3-1 Veldwijk (60)
4-1 Nijland (90+3)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Achenteh, Braber
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (Schenkeveld/79), Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama (Dekker/82), Bouy, Marinus (Nijland/70), Ehizibue, Veldwijk, Menig.
Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Wuytens, Peters, Koppers (Joppen/46), Ojo, Braber, Achenteh, Kawaya (Andersen/69), Falkenburg, Ondaan (Andrade/55).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.