nieuws

FC Twente stelt vijf oud-bestuurders aansprakelijk voor schade

FC Twente claimt schade na contract met Doyen Sports
FC Twente claimt schade na contract met Doyen Sports © Bewerking RTV Oost
FC Twente heeft vijf oud-bestuurders persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de schade die de club door hun handelen heeft geleden. Dat bevestigt de club naar aanleiding van berichten in TC Tubantia.
De oud-voorzitters Munsterman en Van der Laan en de bestuurders Trebbe, Ten Hag en De Winter hebben een brief van de club ontvangen, waarin ze aansprakelijk worden gesteld. De club raamt de schade op tientallen miljoenen euro's en wil meer geld dan in december met hen was afgesproken. 

Zonder akkoord failliet

De club hoopt de zaak te schikken in het crediteurenakkoord, dat nog opnieuw moet worden afgesloten. Dat akkoord was er al, maar is niet meer geldig omdat deadlines niet zijn gehaald.
Volgens een woordvoerder gaat het om een juridische kwestie die van belang is voor het voortbestaan van de club. "Zonder crediteurenakkoord is FC Twente over enkele weken failliet."

Ook schade door uitsluiting Europees voetbal

FC Twente houdt de oud-commissarissen verantwoordelijk voor de schade die is ontstaan rond de affaires met investeringsmaatschappij Doyen, de afhandeling van de transfer Tadic en de mogelijke vervolgschade die hier nog uit voortkomt, zoals een mogelijke naheffing en boetes van de fiscus. Ook aan de uitsluiting voor drie seizoenen voor deelname aan Europese toernooien hangt een prijskaartje.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.