Reichenbach

Al 170 jaar verkoopt muziekwinkel Reichenbach in Zwolle emotie

"Soms rinkelt de winkelbel, zonder dat er iemand binnen komt. Niet dat ik in geesten geloof..." De 23-jarige Laurens Reichenbach grijnst. Samen met zijn zus Eugenie runt hij de oudste muziekwinkel van Nederland. "Toch hoop ik dat het één van mijn voorvaderen is, die even komt kijken hoe het met de winkel gaat."
Al 170 jaar verkoopt de familie Reichenbach muziekinstrumenten en bladmuziek in Zwolle. De winkel is in heel Nederland bekend. "Vroeger was een instrument alleen iets voor de elite. Maar mijn over-overgrootvader vond dat muziek toegankelijk voor iedereen moest zijn." vertelt Eugenie. Dat motto is de afgelopen 170 jaar niet veranderd. "Een viool of een saxofoon is niet alleen voor rijke stinkerds." giebelt ze.

Muziek is emotie

"Muziek is emotie. Klanten zijn gepassioneerd over hun instrument en over de muziek die ze maken. Zij willen hun verhaal graag kwijt. Dat kan bij ons." Twee jaar geleden is de vader van de broer en zus overleden. Sindsdien runnen ze samen de winkel. Hun ziel en zaligheid ligt erin. Een ander vak uitoefenen dan dit, kunnen ze zich niet voorstellen. 
"We zijn hier opgegroeid. We hebben allebei een andere opleiding gevolgd, maar hebben toch besloten om onze roots te volgen." Dat hun vader er niet meer is, blijft een groot gemis. "Nog elke dag vraag ik aan mijn vader of ik het goed doe." bekent Laurens. "Maar een antwoord krijg ik niet. Gelukkig werk ik elke dag met mensen waar ik veel van hou. En dat is het mooiste wat er is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.