Nieuws

'Bizarre Slaper' Sean (25) uit Enschede blij met reacties op aflevering RTL 5

Een slechte nacht, daar heeft iedereen weleens last van. Maar wat als je lijdt aan parasomnie, een verzamelnaam voor ongewoon gedrag in je slaap, en na bijna elke nacht uitgeput wakker wordt? Sean von Stockhausen (25) uit Enschede is iemand die daar flink last van heeft.
Hij werd daarom gevolgd én behandeld in het RTL5-programma 'Bizarre Slapers'. De eerste aflevering, waarin zijn situatie aan bod kwam, was afgelopen dinsdag te zien bij RTL 5 en leverde een heleboel fijne reacties op, vertelt hij aan RTV Oost.

Slaaponderzoek zonder resultaat

Sean slaapwandelt, heeft angstaanjagende nachtmerries en droomt regelmatig dat hij stikt. Hij gilt dan zo hard, dat iedereen in huis wakker wordt.
"Ik heb in 2012 al eens aan een slaaponderzoek meegedaan", vertelt hij. "Dat leverde niets op, omdat ik toen niet in slaap kwam. Ik heb het daarna achter me proberen te laten, maar toen ik de reclame van dit programma zag, vroeg ik me toch af of dat me niet verder kon helpen."

Privéterrein

Met zijn deelname aan het programma hoopte Sean dan ook vooral geholpen te worden. "Die hele aflevering kon me niet eens zoveel schelen", lacht hij.
Maar, hij is wel blij dat hij door zijn deelname andere mensen heeft kunnen helpen. "Na de uitzending bleek dat heel veel mensen in hetzelfde schuitje zitten. Daar wordt normaal gesproken niet over gepraat, omdat de slaapkamer toch als privéterrein wordt beschouwd."

Meelevende reacties

Sean schaamde zich zelf ook voor zijn situatie. "'Bizarre Slapers' is het vervolg op 'Bizarre Eters' en daar zag ik mensen na afloop weleens reageren op sociale media met: 'Goh, wat een aansteller' of 'Jemig, die is gewoon slecht opgevoed'."
"Maar toen ik na de uitzending de reacties op mijn verhaal checkte, waren mensen juist heel meelevend. Of ze noemen anderen met de vraag: 'Hé, heb jij hier niet ook last van?'"

Meer grip gekregen

In de uitzending blijkt dat Seans slaapziekte erfelijk is. Hij komt er dus nooit helemaal van af. "Daarnaast heb ik ook een heel onregelmatig leven, wat ook niet meehelpt. Maar door de behandeling heb ik wel meer grip gekregen op de situatie en zijn mijn nachten een stuk rustiger dan voorheen."
Bekijk de uitzending van Bizarre Slapers met Sean op de site van RTL.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.