cultuur

Zanger Devon Pax uit Enschede staat op de stip van talentenwedstrijd Idols

Jim, Jamai, Ellen Eeftink, Klompen Vincent; kent u ze nog? Het zijn allemaal deelnemers van Idols, de talentshow van het eerste uur. En die show is vanavond terug op de buis, na 8 jaar afwezigheid.Â
Het spektakel begon 14 jaar geleden. Devon Pax uit Enschede was destijds 11 jaar oud. Hij gaat nu auditie doen, en dus op de stip staan. "Ik wilde altijd al meedoen met een zangwedstrijd, maar The Voice kan altijd nog. Dat is minder leeftijdsgebonden. En ik was als kleine jongen al fan van Idols."

Succes

Als zanger heeft Devon Pax ooit al een hitje gehad in Nederland. "Ik ben altijd al met muziek bezig, maar de groep waarmee ik zong viel uit elkaar. Daarna werkte ik uiteindelijk op een call-center. Ik had hele leuke collega's, maar iedere dag ging ik van binnen een beetje dood. Ik wist dat ik een nieuwe impuls moest geven aan mijn zangcarrière. En dus koos ik voor Idols."
Of Devon ook door de eerste rond komt, is niet duidelijk. "Dat mag ik nog niet zeggen, want dan is het ook niet leuk meer om te kijken." Of hij de nieuwe Jim of Jamai wil worden? "Ik hoef niet per se vergeleken te worden. Ik ben gewoon Devon Pax."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.