nieuws

Dorpsraad Glanerbrug: meldingen overlast drugs meer prioriteit nodig

De politie en de gemeente Enschede moeten meer prioriteit geven aan meldingen van overlast van drugsgebruikers in Glanerbrug. Dat zegt de Dorpsraad van het dorp.Â
De overlast in Glanerbrug is volgens De Boer groot. Er zijn zeker achttien zogenoemde hotspots door het hele dorp. "We hebben hier een orkest, dat zat op donderdag te oefenen. Eén moest er naar het toilet, toen zat het bloed op het plafond." Omdat de - voornamelijk - Duitse drugsgebruikers in eigen land niet mogen gebruiken, spuiten ze in Glanerbrug overal in de openbare ruimte, aldus De Boer.

Sneller reageren

Volgens voorzitter Theo de Boer nemen de gemeente en politie de problemen in de wijk serieus, maar moeten de meldingen een hogere prioriteit hebben: "Als er een melding van overlast komt, en er is een auto-ongeluk in de Lutte, dan gaan ze eerst naar het ongeluk. Dan is de overlast hier al weer weg." 

Glanerbruggers beschermen elkaar

Toch heeft de Boer begrip voor de positie van de gemeente en de politie, die het vooral lastig hebben om de bewijsvoering rondom drugspanden in Glanerbrug rond te krijgen. Ze moeten het vooral hebben van meldingen van inwoners: "Glanerbruggers beschermen elkaar van oudsher. Wat we als dorpsraad voor elkaar hebben gekregen de afgelopen jaren, is dat ze melden. Daar zijn we trots op."

Drie jaar wachten op resultaat

Dat het nog wel even gaat duren voordat de problemen minder zijn, heeft De Boer wel door: "We hebben het in Brabant gezien. Daar duurde het drie jaar voordat het onderzoek vruchten afwerpt. Dat hopen we hier ook, dat het dan verminderd. Oplossen doen we het niet, het is een utopie om te denken dat je het kunt oplossen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.