Dalfsen

Dalfsen is de komende jaren verzekerd van tophandbal

Dalfsen blijft de komende jaren verzekerd van tophandbal. Dat is net bekendgemaakt op een persconferentie in Dalfsen.
Vorige week maakte Sercodak Dalfsen bekend dat ze zou stoppen. Financieel kreeg de club de boel niet meer rond. Stichting Regio Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, reikt de Dalfser handbalsters de helpende hand. 
Regio Zwolle United, dat ook het vrouwenvoetbal van PEC Zwolle ondersteunt, wil aan de in het voortbestaan bedreigde vrouwenzaalsporten toekomst bieden. In eerste instantie geldt dat voor het dameshandbal van Sercodak Dalfsen, in een latere fase zou dit ook kunnen gelden voor damesvolleybal. 

Subsidie verzoek
Wat Stichting Tophandbal Dalfsen betreft betekent dit concreet dat Regio Zwolle United op korte termijn bijspringt. Door Regio Zwolle United is inmiddels met het bestuur van de provincie Overijssel gesproken, op welke wijze de ontwikkeling van vrouwenzaalsporten kan worden gefinancierd.
Zwolle United dient op korte termijn een subsidieverzoek bij de provincie Overijssel in. Als dat wordt gehonoreerd, is het tophandbal in Dalfsen voor de komende vier jaar veilig gesteld. 

Eisen aan Tophandbal Dalfsen

Wel worden er eisen door Regio Zwolle United gesteld aan het tophandbal in Dalfsen. Zo moet er een sluitende begroting zijn, mogen de sportieve ambities niet naar beneden bijgesteld worden en moet regionale talentontwikkeling bevorderd worden. 
Bovendien vraagt Zwolle United bestuurlijke stabiliteit binnen de overkoepelende Stichting Tophandbal Dalfsen, draagvlak binnen de gemeente Dalfsen en wordt er medewerking aan de promotie van de regio Zwolle gevraagd. 

Portengen langer bij de club
Om het voortbestaan van de vijfvoudig landskampioen te bekrachtigen, is het contract van succescoach Peter Portengen met een jaar verlengd. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.