pvda hof van twente

Veel discussie over digitale informatieborden in Hof van Twente

Hoelang kun je discussiëren over de komst van een aantal digitale informatieborden? In de gemeente Hof van Twente duurde het uiteindelijk iets meer dan anderhalf jaar voor ze er stonden maar daarmee is het gesoebat nog niet ten einde.
Verschillende politieke partijen uitten kritiek op de digitale borden omdat deze de verkeersveiligheid in gevaar zouden brengen. Daarnaast wordt met argusogen naar de kosten gekeken. De nieuwe borden, elf in getal, kosten in totaal een ton.

Verplaatsen

De lokale Partij van de Arbeid-fractie was nooit voor de borden en had liever de vorige houten informatieborden gehouden. Raadslid Bergman vraagt zich af welk conctact is gesloten met beheerder Suurland Outdoor die revenuën plukt van de reclame op de borden.
Ook hij betwist de verkeersveiligheid. "Ik krijg het idee dat er een soort wurgcontract is wat inhoudt dat als de borden eventueel verplaatst moeten worden dat de gemeente dat kan gaan betalen en dat de lusten voor de commerciële partij zijn."
Wethouder Harry Scholten betwist dat. "Er zouden aanvankelijk 20 borden komen maar er is gekozen voor een ander type waar er uiteindelijk elf van zijn gekomen. Als blijkt dat sommige borden niet goed zijn gesitueerd dan is er nog budget om ze te verplaatsen."

Veilig Verkeer Nederland

Het CDA is voorstander van de nieuwe borden maar heeft wel ernstige kritiek op de plekken waar ze zijn neergezet. Raadslid Marloes Uitdewilligen wil dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) een deskundige stuurt om te bepalen of er informatieborden zijn die de verkeersveiligheid in gevaar brengen.
"Ik krijg signalen vanuit de bevolking dat er op bepaalde plekken teveel naar de borden wordt gekeken en te weinig op de weg wordt gelet. Een voorbeeld is het bord bij de rotonde in Delden. Wij delen die zorgen."

Niet optimaal

Wethouder Scholten zegt dat er zorgvuldig is gekeken naar de plaatsen van de borden maar erkent dat sommige borden niet de optimale locatie hebben. "Als echt blijkt dat Veilig Verkeer Nederland vindt dat ze niet veilig zijn, gaan we ze verplaatsen. Maar dat moet dus eerst blijken."
Op de vraag waarom er zolang en zoveel gesteggel is over een elftal borden zegt de bestuurder: "Dat is de charme van onze gemeente. Je mag het dorpspolitiek noemen maar dit geeft aan dat we in onze gemeente altijd de oren en ogen open houden voor dat wat leeft bij de bevolking.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.