Almelo

Burgemeester Hermans van Almelo verbijsterd over mogelijke sluiting Karelskamp

Verbijsterend: zo noemt burgemeester Jon Hermans van Almelo het concept-plan om gevangenis de Karelskamp in Almelo alsnog te sluiten. "We hebben niet voor niets gestreden voor het openhouden van de Karelskamp", aldus Hermans.
Enkele jaren geleden wilde toenmalig staatssecretaris Teeven de Karelskamp ook al sluiten. Toen kon dat ternauwernood voorkomen worden, omdat de regio fel protesteerde tegen het plan om het huis van bewaring te sluiten. Als volgens Hermans nu blijkt dat de omstandigheden niet zijn veranderd, dan is het volgens haar de moeite om de strijd opnieuw aan te gaan.

'Gevangenis hoort bij rechtbank'

In Almelo is al met succes strijd geleverd om een volwaardige rechtbank in de regio te houden. Volgens Hermans hoort daar ook de Karelskamp als penitentiaire inrichting bij. Volgens haar kan een volwaardige rechtbank niet zonder volwaardige gevangenis en moet de hele keten in stand worden gehouden.
Hermans wil nu eerst de plannen bestuderen. "Als we in actie gaan, dan moeten we wel de juiste klappen op de juiste plaats kunnen uitdelen." Ze gaat op korte termijn in gesprek met de directeur van de Karelskamp.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.