FC Twente trekt jaarrekening in, puntenstraf dreigt

Opnieuw een dreun voor FC Twente. De club uit Enschede heeft de jaarrekening ingetrokken en onwaar laten verklaren. Dat betekent dat FC Twente een puntenstraf boven het hoofd hangt en zich geen misstap meer kan veroorloven bij de licentiecommissie van de KNVB.

De onregelmatigheden rondom de Tadic-transfer hebben volgens de club een dusdanig effect op de jaarrekening dat de club zelf heeft besloten om deze in te trekken. Het lopende transferonderzoek, dat in januari in opdracht van het bestuur is gestart, maakt dat nu al duidelijk. 

Accountant
Accountantskantoor BDO is duidelijk over deze kwestie: "Wij hebben FC Twente laten weten dat wij onze verklaring van 30 november 2015 niet kunnen handhaven en dat wij onze toestemming tot verdere openbaarmaking of verspreiding anderszins van die verklaring intrekken." 
 

Puntenstraf
Interim-directeur van FC Twente Onno Jacobs beseft dat FC Twente opnieuw een straf zal krijgen. "Het intrekken van de jaarrekening zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie."

"Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek."

Hard gelag

"FC Twente zou dan opnieuw de wrange vruchten plukken van het gevoerde beleid in de achterliggende periode. We zullen dit moeten accepteren, maar het is natuurlijk een hard gelag voor iedereen in en rondom FC Twente."

"Zeker ook voor spelers en staf, die week in week uit met massale steun van de supporters knokken voor ieder punt, zoals we zondag nog hebben kunnen zien."

"Iedereen snakt naar een normale situatie bij FC Twente. De komende dagen zijn daarin cruciaal."


Crediteurenakkoord
Om de club nog te redden is volgens FC Twente een nieuwe financiële overeenkomst met ex-bestuurders op korte termijn cruciaal. "Om uit categorie 1 te komen, en daarmee de proflicentie niet te verliezen, is het noodzakelijk dat de ex-bestuurders onder de crediteuren hun financiële verantwoordelijkheid nemen."

"Het oorspronkelijke crediteurenakkoord van december 2015 is inmiddels volstrekt ontoereikend om alle reeds geleden en nog te verwachten schade te dekken. Het mag immers duidelijk zijn dat het speelveld en de financiële situatie sinds december drastisch zijn veranderd. Dit blijkt wel uit de conclusies van het onafhankelijke onderzoek van de heer Knüppe over de rol van de verschillende ex-bestuurders en uit de eerste bevindingen van het nog lopende transferonderzoek."

"Een nieuwe financiële overeenkomst met de betreffende ex-bestuurders is een absolute voorwaarde om aan de eisen van de KNVB-licentiecommissie en de gemeente Enschede te kunnen voldoen. De situatie is zeer acuut. We moeten de komende dagen een akkoord bereiken om zo het voortbestaan van FC Twente veilig te stellen."

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.