Licentiecommissie beraadt zich over gevolgen voor FC Twente

De licentiecommissie van de KNVB beraadt zich over de mogelijke gevolgen voor FC Twente, nu de club uit Enschede de jaarrekening van het seizoen 2014/2015 heeft ingetrokken. Dat meldt de voetbalbond maandagavond.

Het is de vierde keer dat FC Twente niet voldoet aan de financiële doelstellingen van het plan van aanpak, dat de club zelf heeft geschreven. FC Twente kreeg daarvoor eerder al een publieke waarschuwing en tweemaal drie winstpunten in mindering. Volgens de KNVB zijn nogmaals drie punten in mindering en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie de volgende mogelijke sancties in ditzelfde sanctietraject. 

FC Twente zit sinds het voorjaar van 2014 in categorie 1 van het licentiesysteem en moet werken aan financieel herstel. Daarvoor heeft FC Twente het plan van aanpak geschreven, dat de club binnen drie jaar minimaal in categorie 2 moet brengen. De licentiecommissie ziet toe op de financiële doelstellingen in dat plan. Voldoet de club niet aan die doelstellingen, dan start er een sanctietraject. Dat traject, opgenomen in het licentiereglement, is voor alle clubs hetzelfde.

Deel dit artikel: