subsidie evenementen

Tien kleine evenementen krijgen eenmalige subsidie van provincie Overijssel

Provinciehuis in Zwolle
Provinciehuis in Zwolle
De provincie Overijssel geeft eenmalig een subsidie aan tien kleine, nieuwe evenementen, georganiseerd door inwoners van de provincie. Het is voor het eerst dat de provincie dat doet. In totaal werden er zeventig aanvragen ingediend.
De evenementen die een bijdrage van de provincie kunnen verwachten zijn Corn country Festival Beckum, Water Muze Festival Zwartsluis, Grote Sport en Spel instuif Hengelo-Groot Driene, Wandelvierdaagse Geesteren, Muziek Doet Er Toe Deventer, Beachweek Albergen, Over de IJssel Landgoed Marathon, Pasar Maluku Nijverdal, 150 jaar Weekmarkt Hengelo en WaterReijk Wandel 3 Daagse.
“De grote belangstelling is een bewijs van de kracht, sociale inzet en creativiteit van de Overijsselse samenleving", zegt Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie.

Evenement door inwoners van Overijssel

Om voor ondersteuning in aanmerking te komen, moet het festival of evenement door en voor de inwoners van Overijssel in de eigen omgeving zijn opgezet. Het evenement moet zich richten op cultuur, noaberschap, sport en bewegen.

De provincie heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de tien kleinschalige festivals en evenementen.

Provincie komt met nieuw festivalbeleid

Provincie Overijssel ontwikkelt dit jaar een nieuw festival- en evenementenbeleid voor de periode van 2017 tot 2019. Dit jaar is een overgangsjaar, waarin het nieuwe beleid vorm krijgt.
Tijdens dit overgangsjaar verleent de provincie ondersteuning aan zeventien grootschalige festivals en evenementen en nu dus ook aan tien kleinschalige evenementen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.