Brussel

Aanslagen in Brussel; excursie voor leerlingen Het Vlier Deventer gaat niet door

Aanslagen in Brussel vanochtend. Middelbare school Het Vlier in Deventer zou met 72 leerlingen aanstaande donderdag naar Brussel afreizen voor een excursie. Vandaag is door de schoolleiding besloten dat het uitstapje niet doorgaat.
De eendaagse taalexcursie was bedoeld voor leerlingen van 6 vwo met het vak Frans in hun vakkenpakket. De groep zou het Europees parlement bezoeken en naar enkele musea gaan. 

Niet naar Brussel, wel naar school

De vwo-leerlingen moeten donderdag gewoon naar school om lessen te volgen. Stan Spikker is één van de scholieren die voor de taaltrip naar Brussel zou gaan. "Ik hoorde al veel leerlingen die niet wilden gaan, wat de school ook zou besluiten. Iedereen heeft er begrip voor dat we niet gaan."
En mede-leerling Rens Gerrits: "Het is heel begrijpelijk. Het is voor de school niet te doen om de verantwoordelijkheid te nemen voor alle kinderen."

Geen enkele discussie

Arno Jansen, directeur van het Vlier, zag geen andere mogelijkheid dan de excursie af te blazen. Hij hoorde 's ochtends om half negen van de aanslagen in Brussel. Om negen uur nam de school het besluit om de trip af te gelasten: "Geen enkele discussie. We zouden ons laten onderdompelen in de Franse taal, iedereen had er veel zin in, maar ze snappen het besluit om niet te gaan. De gezondheid en veiligheid van de leerlingen wil ik niet in gevaar brengen."
Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies voor Brussel afgegeven.

Aanslagen in Brussel

Vanochtend zijn meerdere aanslagen in Brussel gepleegd. De eerste explosies waren op het vliegveld van Brussel. Later op de ochtend zijn er ook explosies in het metrostation Maalbeek in Brussel geweest.
Er zijn tientallen doden en gewonden gevallen bij de aanslagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.