nieuws

Nieuwe burgemeester Almelo moet 'zwaargewicht' zijn

Burgemeester Hermans waarschuwt Tweede Kamer
Burgemeester Hermans waarschuwt Tweede Kamer
De nieuwe burgemeester van Almelo moet een 'zwaargewicht' zijn die zijn netwerken effectief kan inzetten. Dat staat in de profielschets die is opgesteld om de opvolger van waarnemend burgemeester Jon Hermans te vinden.
De nieuwe burgervader moet bestuurservaring hebben met problematiek in grote steden, moet kunnen verbinden, aanjagen en netwerken. Ook moet de nieuwe burgemeester middenin de samenleving staan en zich daar prettig bij voelen. Hij of zij weet mensen voor zich te winnen met een positieve en open houding en moet de bruggenbouwer zijn die mensen laat samenwerken mét en ín de Almelose samenleving.

Mening van Almeloërs gevraagd in enquête

In een enquête werd de mening van Almelose inwoners, ondernemers en andere partners gevraagd.
De enquête werd 1.638 keer ingevuld en bestond uit tien ‘tegenstellingen’, waarbij met een schuifbalk kon worden aangegeven welke eigenschappen het belangrijkst zijn voor de nieuwe burgemeester.

Geen tweede termijn voor Hermans

Almelo zoekt een nieuwe burgemeester vanwege het vertrek van Jon Hermans-Vloedbeld. Zij is op dit moment waarnemend burgemeester, sinds ze eind vorig jaar aangaf zich om persoonlijke redenen niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn.
De profielschets moet tijdens de raadsvergadering op 29 maart worden vastgesteld. Tot 22 april kunnen kandidaten solliciteren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.