steen

De vloek van het stenen kruis in Eikelhof

Eén van de armen van het stenen kruis in Eikelhof brak lang geleden af. Tijdens de restauratie gebeurden er vreemde dingen op de boerderij achter het kruis. Spookt het in buurtschap Eikelhof?
Volgens een plaatselijke sage heerst er een vloek op het stenen kruis. Iedereen die het object probeert te verplaatsen zal daar onherroepelijk vreselijke gevolgen van ondervinden. Mans Verdink woont vlak bij het kruis. Hij weet nog goed dat zijn vader ooit vreemde dingen meemaakte toen het kruis gerestaureerd werd. "De hond belandde in de mestput en terwijl hij de hond wilde helpen beet de hond zijn vinger eraf."

Fietsroute

Het oude, verweerde zandstenen kruis staat in een weiland aan de Boxbergerweg. In de steen staat een tekst en een wapenschild gebeiteld, die melding maken van de dood van ene Johannes Lueckens. Uit de tekst blijkt dat voorbijgangers moeten bidden voor de zielerust van Johan Lueckens. Voorbijgangers zijn er hier regelmatig, want de 12-kernenroute loopt onder andere langs het stenen kruis. Naast het kruis is een bankje waar fietsers regelmatig even een pitstop maken.
Meer zien van Mooi Overijssel? Volg ons dan op Facebook en Twitter!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.