nieuws

Schrijfster Sanne Terlouw: "Zo'n grote brand meemaken is veel angstaanjagender dan je denkt"

Terlouw en haar uitzicht
Terlouw en haar uitzicht © Sanne Terlouw
Schrijfster Sanne Terlouw is erg geschrokken van de grote brand in Deventer vandaag. De brand brak uit in een pand vlak bij haar huis en is nu overgeslagen naar een pand dichterbij.
"Ik had niet gedacht dat het zo verschrikkelijk is om zo'n brand van dichtbij mee te maken. Het is veel angstaanjagender dan je denkt."

Verdwenen verdieping

"Ik kwam rond een uur of acht beneden vanochtend en toen rook ik al een vreemde lucht", vertelt Terlouw over hoe ze de brand in haar straat vanochtend ontdekte. "Daarna zag ik dat de brandweer al aanwezig was."
In het appartementenblok aan de andere kant van de straat bleek even voor acht uur een grote brand te zijn uitgebroken op de zolderverdieping boven het café De Buren.
"Ik schrok me wezenloos. Ik heb vanaf toen het hele gebeuren gezien. Ik zag hoe het dak en daarna de bovenverdieping van het gebouw langzaam verdween. Gek, het pand mist nu één hele verdieping."

Zwartgeblakerd

Maar erger vond Terlouw het welzijn van haar overbuurman, die na enige tijd door uit het brandende pand werd gehaald. Ambulancepersoneel probeerde hem te reanimeren, maar de man overleed later in het Deventer Ziekenhuis.
"Het is afschuwelijk om te zien hoe je buurman helemaal zwartgeblakerd uit een woning wordt gehaald. Hij woonde er nog maar pas, dus ik kende hem niet goed, maar het was alsnog vreselijk."

'Gewoon verschrikkelijk'

Aan het begin van de middag leek de brandweer het vuur onder controle te hebben, maar inmiddels komen er grote rookwolken uit de zolderverdieping van het pand naast het café. Het vuur heeft zich mogelijk verspreid via de oude houten balken die door meerdere gebouwen lopen.
Terlouw: "Vanochtend mocht ik binnen blijven en werden alleen de buren die direct naast het pand woonden in veiligheid gebracht. Maar nu ben ik ook mijn huis uitgezet. Het vuur is beslist niet onder controle. Ik heb er eigenlijk niets aan toe te voegen. Het is gewoon verschrikkelijk."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.