Welsum

Heeft ludieke kabelbaan in Welsum een toekomst? De rechter beslist

Mag de mast met daaraan één kabelbaan en gondel in Welsum blijven staan? Of moet hij op last van de gemeente Olst-Wijhe weggehaald worden omdat hij niet in het agrarische bestemmingsplan past?
Dat was de inzet van een zaak die vandaag voor de bestuursrechter in Zwolle diende. Volgens de gemeente Olst-Wijhe moet de mast weg omdat er geen vergunning voor gegeven kan worden binnen het huidige bestemmingsplan. Maar volgens de initiatiefnemers, die zich verenigd hebben in de Stichting Welsum 700, maakt de gemeente een grote fout.

Verkeerde bestemmingsplan

De gemeente gebruikt volgens de club het verkeerde bestemmingsplan om de vergunning voor de mast te weigeren. In haar verweer aan de rechter heeft de gemeente de mast onderaan de dijk op de kadastrale kaart van Welsum gezet. Maar daar staat de mast helemaal niet. De mast staat bovenop de dijk, vlak naast de parkeerplaats van horecaonderneming De Tapperij van Wim Bijsterbosch.
Die plek valt niet onder het agrarische bestemmingsplan, maar onder het bestemmingplan verkeer. Dit bestemmingsplan maakt het ook mogelijk om grote kunstwerken naast de weg te plaatsen. En zo moet de ludieke gondel in Welsum volgens advocaat Ab van Zwieten Blom van de Stichting Welsum 700 beoordeeld worden.
Als de rechter hem gelijk geeft dan moet de gemeente Olst-Wijhe haar huiswerk opnieuw doen en bekijken of de vergunning voor de gondel op basis van het bestemmingsplan verkeer wel verleend kan worden. De rechter doet over zes weken uitspraak. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.