hond

Eigenaar achtergelaten hond in trein Zwolle-Leeuwarden gevonden: "Dolblij met hereniging"

Het achtergelaten Pekineesje
Het achtergelaten Pekineesje
De eigenaar van de hond die afgelopen donderdag in een NS-trein van Zwolle naar Leeuwarden werd gevonden, is terecht. De man en het beestje worden morgen herenigd, zo meldt het dierenasiel in Almere.
De Pekinees werd afgelopen donderdag gevonden door personeel van de Nederlandse Spoorwegen. Het beestje zat vastgebonden aan een toilet en de eigenaar leek spoorloos verdwenen.
Maar na twee dagen meldde de eigenaar, Henk (achternaam bij redactie bekend) uit Leeuwarden, zich alsnog bij het dierenasiel in Almere, waar het hondje inmiddels naartoe was gebracht. 

'Hond op trein gezet'

Hoe het hondje in de trein raakte, is volgens Henk 'een gek verhaal'. "Ik heb al enige tijd een jongen in huis die bij mij een kamer huurt. Deze jongen heeft een erge hekel aan mijn hond en heeft hem waarschijnlijk donderdagmiddag op de trein gezet."
Toen na een paar uur bleek dat de hond weg was, was Henk erg ontdaan, zo vertelt hij. "Ik heb het beestje namelijk van twee vriendinnen gekregen en hij is me heel erg dierbaar."

Gebrek aan bewijs

Gelukkig zag een kennis van Henk de oproep van het dierenasiel in Almere een dag later op Facebook. Daardoor kan Henk zijn geliefde hond morgen weer in zijn armen sluiten.
Bewijs voor de beschuldiging heeft Henk niet, maar hij heeft naar eigen zeggen wel aangifte gedaan bij de politie. "Nogmaals: het is een heel gek verhaal. Ik heb zoiets in mijn hele leven ook nog nooit meegemaakt."
UPDATE 19 maart : De eigenaar heeft zich gemeld. Ze zullen spoedig herenigd worden !Eind goed al goed !GRAAG ZOVEEL...
Geplaatst door
op 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.