Enschede

Zorgen deze bordjes voor minder hondenpoep?

Twee bordjes
Twee bordjes
Hondenpoep, wie heeft er geen hekel aan? De kinderen in de wijk Bothoven in Enschede in elk geval wel. Maar: ze hebben ook een eigen oplossing bedacht!
Met zo'n twintig zelfgemaakte waarschuwingsbordjes proberen de kinderen hondenbezitters de behoefte van hun hond op te laten ruimen. 

Misschien werkt dit?

Het idee is bedacht door de wijkraad in Bothoven. De gedacht is dat bordjes met een oproep van kinderen wellicht wat meer indruk maken dan een bordje van de overheid.
"Die kinderen spelen er natuurlijk ook", vertelt Gerrit Jan Hunting van de wijkraad Bothoven. "We hopen dat de hondenbezitters in de wijk de behoefte van hun hond nu misschien wel op gaan ruimen."

Twee jaar geleden gemaakt

Het heeft alleen wel lang geduurd voordat het idee daadwerkelijk tot uitvoering werd gebracht.
"Twee jaar geleden zijn de bordjes door de kinderen in de wijk gemaakt", zegt Hunting. "Maar we waren er nog niet aan toegekomen om ze op te hangen. En dat is zonde, want de kinderen hebben er veel werk in gestopt."
Toen er de afgelopen tijd in de wijk meer klachten kwamen over de hondenpoep, werd het oude idee weer geopperd. Bij de actiedag NLdoet werden de bordjes daarom alsnog opgehangen. 

Nog geen resultaat

De bordjes hangen er nu dik een week, maar een echt duidelijk resultaat heeft het nog niet gehad.
De wijkraad laat de bordjes in elk geval hangen."Het is wat anders, het valt op en het fleurt de boel ook een beetje op."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.