nieuws

Actiegroep DTG tegen azc Enschede deelt flyers met logo provincie uit bij school

Leden van Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG) hebben gistermiddag flyers uitgedeeld in de buurt van het Bonhoeffer College in Enschede. Op de flyer staat, tot groot ongenoegen van de provincie, ook het logo van Provincie Overijssel. DTG is zich van geen kwaad bewust.
De flyers werden uitgedeeld aan leerlingen van de middelbare school aan de Van der Waalslaan. Op het foldertje staan een lijst van punten waar DTG het niet mee eens is. Ook het logo van de partij, een agressief kijkende hond, prijkt op de folder.
De actiegroep vindt onder andere dat er te weinig informatie wordt gegeven over asielzoekers, dat kinderen en vrouwen niet meer veilig over straat kunnen en dat ouderen in ons land worden vergeten. Ook vindt de groep dat de grenzen gesloten moeten worden.

'Er staat niets raars in de flyer'

DTG ziet er geen probleem in dat de flyers in de buurt van het voortgezet onderwijs zijn uitgedeeld. "De flyers zijn uitgedeeld in de buurt van de school, maar niet in de school. En er staat niets raars in, alleen waar wij bang voor zijn en waar wij voor staan", laat een woordvoerder, die anoniem wil blijven, weten. 
De woordvoerder benadrukt dat de flyers niet uitgedeeld worden aan kinderen. "We delen ze alleen uit aan oudere jongeren. We hebben er niets aan dit aan kinderen te geven."

Provincie niet blij met gebruik logo

Het logo van Provincie Overijssel staat pontificaal op de flyer, terwijl de provincie daar niet van op de hoogte was. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ons logo zomaar gebruikt wordt", laat woordvoerder Menno Reemeijer weten. "Dit krijgt dus zeker een vervolg. Wij gaan DTG verzoeken het logo te verwijderen."

DTG Overijssel, de maker en verspreider van de flyer, is zich ondertussen van geen kwaad bewust. "Wij willen hier niemand mee schaden, er is denk ik niet over nagedacht bij het maken van de folder. Het logo staat ook al niet meer op de nieuwe flyers die wij nu maken."
Het Bonhoeffer College in Enschede wil niet reageren op het uitdelen van de flyers in de buurt van de school.
DTG roept op tot protest
Demonstranten Tegen Gemeenten verzamelt zich vanavond bij het Stadhuis in Enschede, waar de stadsdeelcommissie Oost de nieuwe moskee op het Diekman bespreekt. "We gaan in ieder geval flyers uitdelen aan de mensen die dat willen. En misschien is er nog een speech. Maar ik heb geen idee of die mogelijkheid er is."
DTG manifesteerde zich de afgelopen maanden tijdens protestacties tegen de komst van asielzoekerscentra. De actiegroep was onder andere aanwezig bij twee demonstraties in Enschede en protestacties in Amsterdam en Oude Pekela.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.