nieuws

Brand meester gegeven op de Brink in Deventer

De brandweer heeft voor de brand op de Brink in Deventer het sein brand meester gegeven. Dat vertelde Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland op Radio Oost.
"Vannacht is de brand nog enkele keren opgelaaid maar zojuist is de brand meester gegeven", zei Wittenberg. "Er liggen nog wel grote slangen op de Welle waardoor de straat gesloten blijft." Ook staat de Brink nog vol met brandweerwagen en een grote kraan.

Instabiel

Het blussen van de brand duurde zolang omdat de brandweer niet in de gebouwen kon: "We konden de panden niet betreden omdat die te instabiel waren. Daardoor konden we niet elk vuurtje doven en kreeg het de kans om steeds weer op te laaien."
De brand ontstond gisterochtend in een pand boven café De Buren van Schimmelpenninck. In de middag sloeg die brand over naar een naastliggend pand. Wittenberg zegt dat het overslaan van de brand niet voorkomen had kunnen worden.

Tot de middag

De brand lijkt geblust, maar de brandweer neemt het zekere voor het onzekere. Wittenberg: "Het is een gissing, maar ik denk dat de brandweer tot de middag wel op de Brink blijft."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.