nieuws

Tuinmeubels op straat in Enschede: protest tegen hardrijders

Een setje tuinmeubelen op de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede
Een setje tuinmeubelen op de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede
Je bent het niet eens met al die hardrijders door je straat en je vindt dat er te weinig aan gedaan wordt door de gemeente. Voor Tuul van Andel was dat reden om op de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede een tuinset op de weg te plaatsen.
Reden voor de wegversperring is de onvrede over hardrijders in de straat. In het verleden werd er al meerdere malen een schuur kapot gereden van Van Andel die aan de straat woont. Recent nog werd de straat versmald maar dat lost de problemen niet op volgens de buurt.
Zo wordt er door sluipverkeer veel afval weggegooid ter hoogte van de wegversmalling en worden fietsers klemgereden. Op de tafel ligt een brief met daarin onder andere de zinnen 'Dit is geen racebaan' en 'neem een andere weg en spaar zo onze (klein)kinderen die met u niet veilig naar school kunnen fietsen'.

"Absoluut niet de bedoeling"

De politie is niet blij met deze actie: "Dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Op deze manier creëer je weer andere problemen en kan er gevaar ontstaan voor automobilisten en fietsers." De politie grijpt pas in op het moment dat er meldingen van de hinderlijke tuinset binnen komen op de meldkamer.

'Tuinset vervangen door borden'
Volgens een ooggetuige is de tuinset vanmiddag zelfs vervangen door afzetborden en een afzetlint. Verkeer kan er volgens de ooggetuige niet meer langs. De politie zou daar inmiddels ook van op de hoogte zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.